måndag 14 mars 2011

Så var ännu ett sy-Lan avklarat!

Ännu ett sylan var då till ända. Denna gång stannade vi från lördag till söndag, sydde långt in på natten och drog igång igen förvånande tidigt på morgonen. Som mest stod 12 maskiner i lokalen och brummade.
Tack mina kära vänner för en fantastisk träff!

Det blev en del producerat.
Först ut en t-shirt i underbar ekologisk jersey. Älskar dessa flodhästar som är en nyproduktion av ett äkta 70-tals tryck. Fantastiska!

Sen slutförde jag en t-shirt jag började redan förra sylanet, men som fått ligga och gro ett tag. Tycker det blev härliga kontraster, min fis kommer verkligen synas i sommar!

Ännu en t-shirt, denna gång med somrigt glada ränder!

Orange flodhästar blev det också, dessa i interlock och med gröna kantningar, även dessa är ekologiska. Tycker den blev störtskön!

Så en t-shirt i det fantastiska landskapstyget, som även det är en nyproduktion av ett 70-talstryck. Knappen i fram sitter där den sitter på grund av ett litet missöde. Jag tänkte inte riktigt när jag sydde ihop tröjan, så kantningsskarven råkade hamna fram istället för bak. Ojsan. Så kan det gå när klockan börjar närma sig mittinatten.

En fleecetröja med grodor blev det också. Fisen älskar grodor, så jag tror denna blir klockren.

Tre mössor fick jag också ihop, en åt fisen och sen de andra ska makens två arbetskamrater få som tack för hjälpen. Modellen är extra lång, för att bli sådär skönt baggy på toppen.

Kan även visa tre av de "tofflor" som vi sytt ihop till Neonatalavdelningen på Falu lasarett. De är lite olika då vi fortfarande experimenterar oss fram för att få dem perfekta.

För er som inte är insatta så är tofflor det som de riktigt små förtidigt födda barnen ligger i, de som är för små för kläder. Barnen ligger med fötterna mot den vadderade kanten.
Tyget är skänkt av JNY design, och vi är oändligt tacksamma för att hon hjälper oss att hjälpa!

Bra
Allt, är så nöjd! Älskar färgerna, kontrasterna, tygerna, sällskapet!

Dåligt
Att jag inte tänkte mig för med halsringningen på landskapströjan. Jaja, jag gör väl förhoppningsvis inte samma misstag igen.

Mönster
Eget Raglan och lite frihandsklippta mössor och tofflor.

Tyg
Flodhäst och landskapstyg (ECO) från Jofotex
Enfärgad jersey (ECO) även den från Jofotex
Grön jersey med vita stjärnor och fordonstyg från JNY
Multiränder lösstickad trikå från MG-tyger
Fleece från en fleecefilt, tror den kommer från rusta från början
Mudd från Stoff & Stil, förutom den limegröna som är från MG-tyger
Kantband från Astrid (Lilla Gryn, Tack!)
Alla tyger till tofflorna från JNY

2 kommentarer:

  1. Kul med sylan, var bor du? Lät ju jättebra att sitta och sy i gäng, då lär man sig säkert mycket :) Fina tröjjor med härliga färgkombinationer! ♥

    SvaraRadera
  2. Hejsan!
    Sylanen har vi i Falun, dalarna. Är ett gäng tjejer som träffas med ojämna mellanrum och syr järnet. :)
    Tack!

    SvaraRadera