tisdag 22 mars 2011

Färggsprakande t-shirtar åt fisen

Över en veckas sjukdom har inte givit så mycket energi till symaskinerna, men en söm här och en söm där ger på två veckor följande resultat.

Först tre t-shirtar sydda i Jofotex ekologiska jerseytyger, är löjligt förälskad i flodhästarna och måste nog beställa hem mer av dem. Ekologiskt känns rätt i magen, och rätt i tiden. Fler borde lägga om till ekologisk produktion. Ekologiskt är logiskt.
Tröjorna har enfärgade bakstycken i samma färg som ärmarna. Jofotex enfärgade ekologiska jersey är en dröm att arbeta med då den inte alls krullar sig som jersey annars har en förmåga att göra, rekommenderar den helt klart!

Sen blev det två t-shirtar i znoks fina grodor och ugglor. Jag VET att jag kommer svära över att uggeltröjan är vit i botten, eftersom min fis inte är kapabel till att hålla sig ren (det är inte heller nått jag förväntar mig av en 2½ åring), men tyget är ju så snyggt!
Grodtyget är också urtjusigt, men lite svårmatchat om man inte vill köra svart eller kontrastfärgat till.

Sen blev det också en t-shirt med monster och en med apor. Men det är samma sak med monsterna som med ugglorna, varför gör man barntyger med vit botten? Och framför allt, varför kan jag inte låta bli att köpa dem?
Perspektivet på bilden blev knasigt, det är samma storlek på alla tröjorna.

Bra
Älskar färgerna, mycket färg ska det vara på barn tycker jag.

Mönster
Eget raglan

Tyg
Flodhäst, landskap och enfärgad ekologisk jersey från Jofotex
Ugglor och grodor från Znok
Monster från Stoff & Stil
Apor från MG-tyger
Limegrön mudd från Ohlssons
Övrig mudd från Stoff & Stil

Övrigt
Ska om jag orkar i morgon slänga ihop vinsttröjan med, allt har liksom halkat lite efter pga sjukdom...

1 kommentar:

  1. Tack för den fantastiskt fina tåg-tischan som dök upp med posten igår! Dottern kommer att klä så bra i den när hon blivit lite större :) Hon satt och gosade med den i knät och sa -Min! så den verkar ju falla henne i smaken.

    SvaraRadera