söndag 4 juli 2010

Produktivt sylan

I helgen gick ännu ett sylan av stapeln (vi måste verkligen hitta på ett nytt namn snart, det här är ju löjligt). Trots den tryckande hettan, svettklibbiga fingrar och stillastående luft producerades ovanligt mycket från min sida.

Först har vi 4 par shorts till mitt lilla monster. Herrn led nämligen desperat brist på shorts, upptäcktes det när värmen äntligen kom. De längst till höger är våta, för fisen har badat med kläderna på i dag, och jag lyckas ju aldrig få kort på kläderna innan de blivit använda...

Sen har vi triss i muddbyxor. De med stjärnor är i supermjuk velour, för varma just nu men tänkta mer till hösten/vintern.

Tre tröjor blev det också. Är så kär i pingvintyger (eller "piggvin" som fisen säger), tycker det är helt underbart och jag skulle kunna köpa hur mycket som helst av det. Men det har jag inte råd med.

Även i kväll har kreativitetens flitiga låga brunnit, och ett överdrag till min symaskin har tillverkats. Hade bara ett skitfult i genomskinlig mjukplast tidigare, ritade av det på frihand och detta är resultatet Nu känns den mer "mig".

Mönster
Eget; Muddbyxor, Raglan och symaskinsöverdrag.

Bra
Är verkligen nöjd med överdraget till maskinen. Alla mina favoritfärger på ett ställe, kan det bli bättre?
Fick även låna Ylvas (Yla!) overlocklanet, och jag kan bara konstatera att jag är kär. Jag måste ha en OL, jag överlever inte utan. Så är det bara.

Dåligt
Att jag har så lite av det turkosa tyget med gröna stjärnor kvar. Är bra sugen på att beställa mer. Men mest dåligt är att jag inte äger en OL maskin.

Tyg
Multifärgad bomullsväv från IKEA
Snedslå från Rosa Huset
Velour och mörkorange mudd från Ohlssons tyger
Ljusorange och svart mudd samt pingvininterlock från Stoff&Stil
Turkos och orangeröd piké från Tradera
Lime och turkos mudd från MjukaTyger

7 kommentarer:

 1. Jag har alltid undrat över det där ordet "sylan". Var kommer det från?? Sy kan jag förstå, men vad är LAN???

  SvaraRadera
 2. LAN är nått som datanördar sysslar med, Local Area Network. Som Dreamhack om du vet vad det är? Man samlas i ett nätverk och (i vårt fall) syr våra (inte allt för söta) rumpor av oss. ;)
  Låter inte lika pensionärigt som syjunta.

  SvaraRadera
 3. Ahaa, nu fattar jag! Tack! :-D

  SvaraRadera
 4. Nu var du snabb!Vad snyggt överdraget blev!

  SvaraRadera
 5. Sara Forsberg5 juli 2010 23:20

  Vilket snyggt överdrag till symaskinen du gjort! Du är verkligen produktiv:)

  SvaraRadera
 6. Oj, så produktiv du är! Skitkul med ordet sylan. Jag håller på att skriva i en antologi (som ska vända sig till blivande lärare) om just ungdomars dataspelsberoende... tja, det är ju bara att koppla ihop symaskinerna också. Tycker inte alls att ordet är dumt! Det är ju lite analoglan liksom :).

  SvaraRadera
 7. Åh vad tjusigt! Och vilken bra idé! Jag måste också fixa ett snyggt överdrag! :) Irriterar mig så in i norden på mitt fula halvtrasiga plastöverdrag och jag har inte ens kommit på tanken att man kan fixa ett eget...

  SvaraRadera